Rejestracja na szkolenie zakończona

Konferencja

Final Symposium of the European Joint Doctorate in Food Science project (DAY 2)

Termin:
28.02.2020 godz. 10:00 - 16:00
Koszt:
BEZPŁATNE
Limit miejsc:
100

 

[POLISH]

 

Dwudniowe Sympozjum będzie okazją zarówno do zapoznania się z wynikami badań zrealizowanymi w ramach projektu  (dzień 2) jak również zdobycia cennych informacji na temat zarządzania projektem typu ITN - od momentu pomysłu - do końca realizacji projektu (dzień 1). W imieniu przedstawicieli konsorcjum, doktorantów oraz partnerów projektu zapraszamy do udziału przedstawicieli uczelni, studentów, doktorantów, przedstawiciele sektora browarniczego przedstawicieli regionalnych punktów kontaktowych oraz wszystkie osoby zainteresowane praktycznymi aspektami zarządzania projektem realizowanym w programie H2020.

 

Dzień Drugi będzie poświęcony prezentacji wyników badań naukowych realizowanymi w ramach projektu EJDFoodSci.

 

Do udziału zapraszamy wszystkie osoby zainteresowane badaniami naukowymi wypracowanymi przez młodych naukowców w czasie trwania projektu.

 

Miejsce: Browar Górniczo-Hutniczy, ul. Witolda Budryka 4, 30-072 Kraków

Udział w spotkaniu jest bezpłatny, ale obowiązuje rejestracja.

Szczegóły spotkania poniżej.

 

[ENGLISH]

 

Day 2: Brewing Science in EJDFoodSci Closing Symposium

The second day will be dedicated to presentation of the projects' research results. Please see agenda for details.

 

Target group: Representatives of the brewing sector and everyone interested in scientific research conducted during  the EJDFoodSci project.

Entry: free

Place: Kraków (details of location: tbc)

 

Agenda

Friday 28th of February


TIME

TOPIC

PRESENTER

10:00 – 10:30

Identification of critical factors in malt production

related to beer flavour (in)stability

Weronika Filipowska

KU Leuven

10:30 – 11:00

Pilot scale brewing trials using 100 % green malt –

process development and key quality indicators

Celina Dugulin

University of Nottingham

11:00 – 11:15

Break

11:15 – 11:45

Malt’s impact on trace elements with pro-oxidative

effects during the brewing process and in finished

beer

Marcus Pagenstecher

University of Copenhagen

11:45 – 12:15

Improving beer flavour stability by removal of

transition metals during mashing

Tuur Mertens

Technical University of Berlin

12:15 – 13:00

Lunch break

13:00 – 13:30

Beer flavour instability - investigating the staling

aldehydes

Maciej Ditrych

KU Leuven

13:30 – 14:00

Green Lentils - an innovative raw materials suitable

for production of high quality malt and beer

Jonas Trummer

University of Agriculture in Krakow

14:00 – 14:15

Break

14:15 – 14:45

Ale yeast proteomics during beer fermentation: a

study of yeast enzymes quantification and

assimilation of substrates and production of

metabolites

Magda Costa

Ghent University

14:45 – 15:15

Closing of the symposium

Aleksander Poreda

University of Agriculture in Krakow


 

 

 

Inquiries: ejdfoodsci@ur.krakow.pl

Project details: https://ejdfoodsci.eu/

Facebook: https://www.facebook.com/EJDFoodSci/

 
  • Browar Górniczo-Hutniczy, ul. Witolda Budryka 4, 30-072 Kraków
W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości dotyczących szkolenia prosimy o kontakt:

Organizator

Śliwińska Irena

tel.: +48 12 628 25 88, + 48 663 708 426
Rejestracja na szkolenie zakończona
Poleć znajomym:
 
Kwiecień 2020
Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Fundusze strukturalne dla PK
Science to Business