European Joint Doctorate na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie

2016-10-26 09:53:16
Wspólne studia doktoranckie w ramach projektu MSCA-ITN

Food science, technology and engineering - European Joint Doctorate training towardsknowledge, skills and mobility - to pełny tytuł projektu, którego celem jest stowrzenie wspólnych studiów doktoranckich. Zakres tematyczny studiów to browarnictwo i słodownictwo.

Celem jest wykształcenie 8 młodych naukowców, którzy otrzymają łączony stopień doktora z dwóch uczelni należących do konsorcjum. W skład konsorcjum projektowego, którego koordynatorem jest Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, wchodzą: Uniwersytet Kopenhaski, Uniwersytet w Nottingham, belgijski Uniwersytet w Ghent,  Katolicki Uniwersytet w Leuven oraz Techniczny Uniwersytet w Berlinie. Koordynatorem projektu jest dr hab. inż. Aleksander Poreda z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie.

Oprócz badań prowadzonych na uniwersytetach, doktoranci będą mieli również możliwość zdobycia doświadczenia w sektorze nieakademickim. Przedstawiciele biznesu, którzy będą wspierać projekt to: VLB Berlin - Instytut Browarnictwa, angielska firma FlavorActiV Limited, duński koncern piwowarski Carlsberg Group i belgijska wytwórnia słodu Boortmalt.

 

Na bieżąco można śledzić wyniki projektu na Facebooku: https://www.facebook.com/EJDFoodSci/

Informacje o projekcie na portalu CORDIS.

 

Zapraszamy również na nasze szkolenie ITN - Innowacyjne Sieci Szkoleniowe w ramach programu Marie Skłodowska - Curie Actions, na którym będziemy gościć kierownika projektu EJDFoodSci dr hab. inż. Aleksandra Poredę.

Poleć znajomym:
 
 

Zobacz również

Marzec 2024
Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Fundusze strukturalne dla PK
Science to Business